ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αδάμαντας - Μήλος

Ξεκινώντας μια περιήγηση στο νησί της Αφροδίτης, η πρώτη εικόνα που θα δείτε φτάνοντας με το πλοίο είναι ο Αδάμαντας, το γραφικό λιμάνι της Μήλου, ένα παραλιακό χωριό 1000 κατοίκων. Από την είσοδό σας σ’ αυτον τον εντυπωσιακό φυσικό κόλπο (ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μεσογείου), θα σας γοητεύσει ο παραλιακός νησιώτικος οικισμός που σφύζει από νυχτερινή ζωή και διασκέδαση ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η καρδιά του οικισμού είναι από τα πιο όμορφα σημεία του, αφού διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα με όμορφα σπίτια, στενά σοκάκια, μικρές πλατείες και αρκετές εκκλησίες. Ο Αδάμαντας αποτελεί το κέντρο της τουριστικής και οικονομικής ζωής του νησιού με πολυάριθμα εμπορικά μαγαζιά, καφετέριες, εστιατόρια και μπαράκια. Επίσης στο λιμάνι υπάρχουν αραγμένα πολλά σκάφη και πλοιάρια, αρκετά από τα οποία διατίθενται για ενοικίαση, βοηθώντας σας να εξερευνήσετε το θαλάσσιο πλούτο του μαγευτικού νησιού μας. Από εδώ ξεκινούν και τα λεωφορεία για όλες τις παραλίες του νησιού ενώ υπάρχει και η πιάτσα των ταξί.

Αλμυρίς1
Αλμυρίς2
Αλμυρίς3
Αλμυρίς4
Αλμυρίς5
Αλμυρίς6
Αλμυρίς7
Αλμυρίς8
Στον Αδάμαντα θα μπορέσετε να δείτε το Μεταλλευτικό μουσείο με εκθέματα από όλα τα είδη και χρώματα πετρωμάτων από τη συστηματική μεταλλευτική δραστηριότητα αιώνων του νησιού.
Επίσης αξίζει να δείτε το εκκλησιαστικό μουσείο στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και αποτελεί τη σημαντικότερη και παλαιότερη εκκλησία του νησιού (1600 μ.Χ.) καθώς και την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους που βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του Αδάμαντα.
Εξερευνήστε την Μήλο